BHV Cursus

Lesduur:

vanaf 4 uur

Startdatum en plaats:

Door heel Nederland

Prijs individueel:

vanaf € 205,00

Groepsprijs:

Vraag een offerte aan voor groepen of maatwerk training
Overzicht Startdata Ervaringen Zakelijk Veelgestelde vragen

Overzicht

Cursus Bedrijfshulpverlening (BHV)

Behaal eenvoudig, snel en op een leuke wijze je BHV-certificaat, zonder dat je hoeft deel te nemen aan saaie lesstof. Hoe wij dat doen? Let us Train You geeft nét dat beetje meer extra aandacht aan de cursus. Flexibele tijden, kleine groepen, cursus op (eigen of willekeurige) locatie, mogelijkheid tot groepstraining BHV of deelname aan individuele cursus BHV.

De inhoud blijft hetzelfde. EHBO en Brand & Ontruiming komen uitgebreid aan bod in zowel theorie als praktijk. Let us Train You is een erkend trainingsbureau waarbij wij onze eigen certificering uitgeven voor onder andere het BHV certificaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een certificaat te behalen via Let us Train You van bijvoorbeeld het NIBHV  (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening) of NIKTA.

Welke cursussen BHV bieden wij aan?
Cursus BHV € 195,00 (certificering Let us Train You)
Cursus BHV € 210,00 (certificering NIBHV/NIKTA)

Herhalingscursus BHV € 125,00 (certificering Let us Train You)
Herhalingscursus BHV € 135,00 (certificering NIBHV/NIKTA)

Het is ook mogelijk om de BHV te combineren met een geldig Kinder-EHBO certificaat welke voldoet aan de Wet IKK (Kinderopvang, Peuterspeelzaal). Hiervoor bieden wij de volgende combinatie aan.

Kinder-EHBO nieuwe training (6 uur) + Brand en Ontruiming (4 uur) = € 205,00 (incl. NIKTA certificering voor Kinder-EHBO)
Kinder-EHBO herhaling (3  uur) + Brand en Ontruiming (4 uur) = € 135,00 (incl. NIKTA certificering voor de Kinder-EHBO)

Informeer naar onze actuele locaties en data voor de BHV cursus bij jou in de regio of kijk op ‘startdata’.
Een groepstraining BHV boeken op eigen locatie? Vraag een zakelijke offerte aan voor uw organisatie.

 

 

 

Startdata

De BHV cursus wordt op meerdere locaties in Nederland gegeven waaronder;
Alkmaar | Amsterdam | Utrecht | Den Bosch | Tilburg | Breda | Nijmegen | Rotterdam | Gorinchem

Voor meer informatie, mail ons vrijblijvend voor de actuele data en locaties.

Ervaringen

Bekijk wat onze deelnemers van onze BHV cursus vinden!

Zakelijk

Bedrijfshulpverlening voor bedrijven

In ieder pand waar een bedrijf gevestigd is dient u (een) BHV-er(s) rond te hebben lopen. Maar wat zijn de taken van een BHV-er en hoe kan deze persoon ondersteuning bieden voor de organisatie in het geval van een calamiteit?

Uw personeel opleiden tot BHV-er vergt relatief weinig tijd. In eerste instantie kun u contact met ons opnemen voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende offerte. Nadat wij een groepsprijs hebben doen toekomen, plannen we een datum in waarop uw medewerkers getraind gaan worden. Voorafgaand aan de BHV-cursus stuurt u ons het RI&E- en ontruimingsplan en een plattegrond van het pand waar uw bedrijf gevestigd is. Gedurende de BHV-cursus spelen wij samen met uw team het spel ‘Table Top’. Een stukje funfactor gecombineerd met een doeltreffend spel. In samenwerking met de medewerkers brengen wij in kaart wat de aandachtspunten zijn van het gebouw en bootsen we met het spel een ontruiming na. Andere onderwerpen van de BHV-cursus zijn EHBO (reanimatie, verbinden, stabiele zijligging etc.) en Brand & Ontruiming (theorie en praktijk).

U kunt uw BHV-organisatie zo veel uitbreiden als uzelf en de organisatie/branche nodig acht. Let us Train You biedt u ondersteuning op diverse vlakken.
– U start met de basis, BHV-ers binnen het bedrijf (wettelijke verplichting)
– Heeft u een RI&E-plan? Dan nemen wij graag deze vooraf door om de BHV training zo af te stemmen dat deze aansluit op uw RI&E plan.
– Ook voor een BHV-training Ploegleider, Hoofd BHV of CMT-training kan Let us Train You voor u van betekenis zijn.
– Nog geen RI&E plan ontwikkeld voor uw bedrijf? Wij kunnen deze in samenwerking met u opstellen.

Waarom kiest u voor Let us Train You?
Hierboven benoemde wij al ‘in relatief weinig tijd het behalen van je BHV-certificaat’. Ook voor u als organisatie heeft dit voordelen. Welke dit zijn bespreken wij graag met u.
– Door te kiezen voor een training op uw locatie hebben de deelnemers geen onnodige reistijden.
– Daarnaast is een training op locatie efficiënt voor u als organisatie. Wij spelen in op de situaties die zich voor kunnen doen binnen het pand.
– Werken met kleine groepen zorgt ervoor dat iedere deelnemer continu actief bezig is met de theorie of een praktijksituatie.
– Als aanvulling op het werken met een kleine groep is de tijdsduur van de training. Afhankelijk van de casussen die gegeven worden en de intensiviteit van de training proberen wij deze tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Voorbeeld; een nieuwe groep deelnemers van circa 8 personen zal binnen één dag hun BHV-certificaat kunnen behalen i.p.v. de oorspronkelijk 16 uur die hiervoor staat. Informeer naar de mogelijkheden.
– Voor u een voordeel, uw medewerkers zijn minder werkuren kwijt aan de BHV-cursus.
– Wij komen voorafgaand aan de training langs bij u op locatie. In een kort gesprek inventariseren wij het doel van de training, doorlopen we het gebouw en maken wij aantekeningen om de BHV cursus te kunnen aanbieden afgestemd op uw locatie.

Iedere training krijgt nét dat beetje extra aandacht. Dat doen wij door de Funfactor toe te passen. Bijvoorbeeld; aan het einde van de cursus ontvangt iedere deelnemer een eigen stemkastje. Wie heeft de meeste kennis opgedaan en beantwoord alle vragen goed? Op een leuke wijze een terugkoppeling van de BHV-cursus. Alleen maar stilzitten is dus absoluut niet van toepassing.
Een creatieve en persoonlijke aanpak voor uw bedrijfstrainingen op het gebied van veiligheid.

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Een BHV-cursus kan vele manieren gegeven worden. Of u kiest voor een individuele cursus of voor een In-Company cursus BHV, iedere training geven wij op maat. Geen ellelange cursus waarbij u alleen maar stil zit en luistert maar actief aan de slag gaat met casussen en praktijkoefeningen. Flexibiliteit gewenst? Laat het ons weten, de cursus kan gesplitst worden in verschillende dagdelen (ochtend-middag-avond), ook in het weekend zijn de instructeurs beschikbaar. Een vraag die nog niet beantwoord is? Hieronder vindt u antwoorden op onze meest gestelde vragen.

Welke certificering heb ik nodig voor een geldig BHV certificaat?
Dit is afhankelijk van de branche en organisatie waarvoor u werkzaam bent. In principe volstaat in de meeste gevallen de certificering vanuit Let us Train You.

Is BHV verplicht?
Ja, elk bedrijf dient zich aan de ARBO wet te houden (wettelijke verplichting). Een werkgever heeft de verplichting om zorg te dragen voor een BHV-organisatie. En de veiligheid voor onder andere het personeel, bezoekers en andere bedrijven die werkzaamheden verrichten in uw pand (denk bijvoorbeeld aan de loodgieter die eens per jaar langskomt).

Is een training op maat altijd mogelijk?
Ja zeker, ongeacht of u nu een klein bedrijf bent waarbij 3 personen hun BHV-certificaat dienen te behalen of dat u een MKB bent waarbij u een groepsgrootte heeft van circa 10 personen, iedere training is mogelijk om op eigen locatie te laten plaatsvinden.
De groepsprijs tot 4 personen is vanaf € 695,00*.
* op basis van invulling van de training, eigen certificering en excl. BTW en reiskosten.

Wat is een RI&E Plan?
Een RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en Evaluatie. Het is een voor werkgevers verplicht middel om de gezondheid en veiligheid te bevorderen. Dit moet schriftelijk worden vastgelegd. In deze RI&E moet ook een Plan van Aanpak (PVA) zijn opgenomen. Daarin staat beschreven welke maatregelen een werkgever gaat nemen om de geconstateerde risico’s aan te pakken. Ten slotte moeten in een RI&E de arbeidsongevallen uit het verleden worden opgenomen.

Kan ik het onderdeel Brand & Ontruiming combineren met Kinder-EHBO?
Ja zeker! Speciaal voor Kinderdagverblijven en Peuterspeelzalen bieden wij deze combinatie aan. Ook in kleine groepen (vanaf 3 personen) is dit al mogelijk. Het certificaat Kinder-EHBO wordt behaald vanuit de erkende instantie NIKTA. Deze voldoet aan de eisen van de Wet IKK.

Kinder-EHBO nieuwe training (6 uur) + Brand en Ontruiming (4 uur) = € 205,00 (incl. NIKTA certificering voor Kinder-EHBO)
Kinder-EHBO herhaling (3  uur) + Brand en Ontruiming (4 uur) = € 135,00 (incl. NIKTA certificering voor de Kinder-EHBO)

Hoelang is het BHV-certificaat geldig?
Wanneer de deelnemers succesvol hun BHV-programma doorlopen ontvangen zij een certificaat welke geldig is voor de duur van een jaar.

Wat zijn de consequenties als ik de BHV organisatie niet op orde heb?
Schrik niet! Er zijn behoorlijk wat consequenties voor het niet nakomen van afspraken omtrent uw BHV-organisatie. Een boete kan oplopen tot wel € 40.000! Om dat te voorkomen raden wij u aan tijdig actie te ondernemen. Bent u niet helemaal zeker van of uw organisatie up to date is? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stel je vraag!