Auto te Water Experience

Lesduur:

Varierend van 1,5 tot 3 uur

Startdatum en plaats:

Heel Nederland

Prijs individueel:

vanaf € 57,50 p.p. incl. BTW

Groepsprijs:

Vraag een offerte aan voor groepen of maatwerk training

Uw locatie beschikbaar stellen om in samenwerking met de Stichting Auto te Water een cursus open te zetten? Mail ons voor een samenwerking.

Overzicht Startdata Ervaringen Zakelijk Veelgestelde vragen

Overzicht

Wat zou jij doen als je met je auto te water raakt?

Alleen degene die dat mee hebben gemaakt kunnen daar een antwoord opgeven. Vaak is er een paniekreactie omdat de meeste mensen niet weten hoe ze moeten handelen. Daarom organiseren wij, Stichting Auto te Water in samenwerking met o.a. diverse zwembaden in Nederland de cursus Auto te Water.

Hier vindt u meer informatie over ons, onze cursussen en hoe u zelf het gevoel van Auto-te-water bij ons veilig kan ervaren en leren op zo’n moment goed te handelen.
auto-te-water-nieuwauto-te-water-homepage

 

 

 

 

Stichting Auto te Water organiseert in samenwerking met Let us Train You de cursus Auto Te Water. De situatie van ‘met een auto te water raken’ wordt live nagebootst. En u bent deze avond de hoofdrolspeler. We laten u niet zomaar onderdompelen, hiervoor is een bepaalde kennis vereist die de instructeur samen met het duikteam voorafgaand aan de praktijk aan u uitlegt.
Wist u dat er 750 á 800 keer per jaar een personenauto te water raakt? In deze cursus leert u over ‘hoe te handelen’ en zult u zelf ervaren hoe het is om onder water uit een auto te ontkomen.

De cursus “Auto te water” is opgezet om mensen verantwoord te laten handelen als ze met een auto te water raken. Belangrijke aspecten komen aan de orde zoals het voorkomen van paniek en het in veiligheid brengen van jezelf en de medepassagiers. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het gebruik van reddingsmiddelen en komen er technische aspecten van de auto aan de orde.

Het is mogelijk om u zowel als individu in te schrijven als voor een gehele groep. Andere locatie in gedachten? Laat het ons weten!

 

Ervaringen

Onlangs heeft een medewerker van de redactie van vadersenmoeder.nl meegedaan met de cursus Auto te Water.
Zijn ervaring lees je hier.

Het ROC beschreef de op maat gemaakte cursus Auto te Water als volgt;
“Het was een geweldige ervaring. Veel van onze studenten hebben echt grenzen verlegd! Sommige kregen het al benauwd bij het idee om in een auto het water in te gaan. Maar doordat het geleidelijk en in hun eigen tempo werd opgebouwd zijn ze zelfs geblinddoekt achterin de auto gaan zitten. Super trots op onze studenten, dus echt een top training van jullie “Let us Train You!”

Zakelijk

Wist u dat er jaarlijks 750 á 800 auto’s te water raken? Het is natuurlijk een extreme situatie maar het kan een ieder van ons overkomen. Maar wat doet u als u met de auto te water raakt? Hoe handelt u en belangrijker nog, hoe komt u uit de auto met eventueel nog passagiers naast en achter u? Ervaar het zelf hoe het is om te water te gaan, want nadat u deze training heeft gevolgd weet u hoe u moet handelen en dat kan namelijk in het geval van ‘auto te water’ levens redden!

Cursus Auto te Water (volledig): Tijdsduur 3 uur
We starten met de gehele groep met de theorie. We laten de deelnemers niet zomaar te water gaan. Dit gebeurt onder begeleiding van gecertificeerde duikers en ervaren instructeurs. De onderwerpen die hierbij aan bod komen:

Auto te water Hoe handel je wanneer je met de auto te water raakt?

Op welke wijze verlaat je het voertuig?
Hoeveel tijd heb je?
Welke keuzes kun en moet je maken?
Wie durft geblinddoekt te water te gaan en vertrouwt volledig op zijn eigen oriëntatie vermogen?
Hoe haal je een kind uit een kinderzitje?

 

Gezonken auto

 

 

 

EHBO/Reanimatie

Hoe handel je wanneer iemand anders het water in rijdt?

Wat kun je doen?
Wie help je het eerste?
Hoe haal je een baby uit de te water geraakte auto?
Hoe kun je een volwassen persoon in veiligheid brengen?Hoeveel tijd heb je?

Er zijn andere richtlijnen die van toepassing zijn bij een reanimatie waterongeval/EHBO bij drenkelingen.

De kosten voor deelname aan de cursus Auto te Water bedraagt € 105,00 p.p. incl. BTW. De minimale groepsgrootte bedraagt 14 personen en maximaal 24 per groep.

Auto te Water Experience: Tijdsduur 1,5 uur
Met dit concept zijn wij een aantal maanden geleden gestart. Hoe kunnen we op een leerzame, leuke en betaalbare manier mensen kennis laten maken met Auto te Water? Daarvoor is de Experience uitgewerkt. De tijdsduur is totaal 1,5 uur en ook hier starten we met de deelnemers met de theorie. Daarna is het tijd om zelf te ervaren hoe het is om te water te gaan. Hierbij proberen we diverse situaties na te bootsen. Als bestuurder van de auto, bijrijder, geblinddoekt of als passagier achterin. Ook hierbij staat de veiligheid hoog in het vaandel en zal er gebruik gemaakt worden van de expertise van duikers en instructeurs.

De totale groepsgrootte van de Experience is minimaal 14 en maximaal 20 personen per keer (1,5 uur) De kosten voor deelname aan de Auto te Water Experience bedraagt € 57,50 p.p.

Groepen
De genoemde tarieven hierboven zijn op basis van een individuele inschrijving. De cursus Auto te Water is uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes en groepen. Hiervoor bieden wij altijd een programma op maat aan. Dit heeft te maken met het budget van de klant, het aantal deelnemers en de tijdsduur die zij tot hun beschikking hebben.

Een uitbreiding op de cursus is ook mogelijk. Indien gewenst zijn er optioneel onderdelen bij te boeken:

IJsongeval  Een auto rijdt meestal niet zomaar het water in. Vaak spelen weersomstandigheden een rol. Hoe handel je? Bij een waterongeval kan reanimatie noodzakelijk zijn.
EHBO verzorgen Eerste hulp verzorgen tijdens een ongeval is een verhaal apart. Er zijn veel hulpverleners die zelf slachtoffer worden bij een ongeval. Bijvoorbeeld: Airbags die openklappen, automobilisten die u als hulpverlener niet gezien hebben. Waar moet je rekening mee houden en wat kan je doen? (Richtlijnen Medic First Aid en Oranje Kruis)

Per onderdeel bedraagt de tijd +/- 45 minuten extra. Wisselen van onderdeel is in overleg ook mogelijk (bijvoorbeeld onderdeel EHBO wisselen voor IJsongeval)

Samenwerking
Mocht u openstaan voor een samenwerking dan komen wij graag bij u langs om het een en ander te bespreken:

  • Is de locatie geschikt voor Auto te Water?
  • Welke cursus zetten we uit? De volledige of de Experience?
  • We prikken in overleg met elkaar een datum.
  • De promotie verloopt via het zwembad en de Stichting. We maken uiteraard posters welke u kunt gebruiken voor Social Media, in het zwembad zelf en een redactioneel stuk voor in een willekeurige krant of website.
  • Hoe werkt het met de inschrijvingen en betalingen?
  • We bespreken een tijdsplanning, start- en eindtijden.
  • Uiteraard mogen er 2 medewerkers van de locatie zelf kosteloos deelnemen aan de cursus.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Cursus Auto te Water!

Moet ik in badkleding?

De training hoeft niet gedaan te worden in badkleding, draag makkelijk zittende schone kleding en schone schoenen. Wel verzoeken wij onder uw kleding badkleding te dragen voor de hygiëne.

Heb ik een rijbewijs nodig?

Nee! U hoeft geen rijbewijs te hebben om deel te mogen nemen aan de training.

Heb ik een zwemdiploma nodig?

Nee! U hoeft als volwassene geen zwemdiploma te hebben om deel te mogen nemen, echter u zult wel te water gaan in een bad van minimaal 1.80 diep, we gaan er van uit dat u wel watervrij bent en zich zwemmend kunt voort bewegen.

Ik ben gehandicapt kan ik deelnemen?

Wanneer wij van te voren weten welke beperking u heeft maakt ons dat gemakkelijk er op de juiste wijze mee om te gaan en de juiste hulp in te zetten. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik ben zwanger, mag ik meedoen?

Omwille van de veiligheid van u en uw kindje laten we u alleen deelnemen aan de theorie, wij kunnen uw veiligheid niet 100% waarborgen. Er kan immers altijd iemand zijn die u per ongeluk raakt wanneer u met meerdere personen te water gaat en het voertuig verlaat. U mag natuurlijk wel toekijken!

Wij vragen een kleine vergoeding voor deelname aan de theorie. De kosten hiervoor bedragen € 15,00

Mogen mijn kinderen ook meedoen?

Jazeker. Wij stellen wel als voorwaarde dat de kinderen in het bezit dienen te zijn van een zwemdiploma (A+B). Veiligheid voor alles! Tevens verwachten we dat de kinderen samen met de ouders meedoen en dat de ouders akkoord gaan met de deelname van de kinderen.

Deelnemen als gezin? ook dit is mogelijk. Kinderen tot 16 jaar betalen voor een Auto te Water Experience € 37,50 in plaats van € 45,00.

Stichting Auto te Water neemt geen verantwoording voor het gedrag van de kinderen. De instructeurs en duikers zijn er voor de veiligheid van de deelnemers, niet om de kinderen te corrigeren. Wanneer een kind door zijn of haar gedrag de veiligheid van zichzelf of andere deelnemers in gevaar brengt of de training verstoord behouden de instructeurs zich het recht het kind te verzoeken de ruimte van de training te verlaten.

Mogen er mensen komen kijken?

Ja, er mogen mensen komen kijken. Ook in deze stellen we duidelijk dat de veiligheid voor alles gaat. Wanneer mensen de veiligheid van zichzelf of andere deelnemers in gevaar brengen of de training verstoren behouden de instructeurs zich het recht publiek te verzoeken de ruimte van de training te verlaten.

Ik heb last van angst is dat erg?

Voordat de deelnemers te water gaan met de speciaal geprepareerde auto starten we met de theorie. Al bijná 20 jaar geven wij deze cursus onder leiding van ervaren instructeurs en duikers. Last van angst? Geen probleem, laat het ons vooraf weten zodat wij de tijd kunnen nemen om u onder goede begeleiding het water in te laten gaan.

Kijk voor meer informatie over Stichting Auto te Water op de website

Stel je vraag!