Opleiding Lifeguard / Toezichthouder

Lesduur:

Op aanvraag

Startdatum en plaats:

Direct Online Starten met Q-cast

Prijs individueel:

vanaf € 275,00

Groepsprijs:

Vraag een offerte aan voor groepen of maatwerk training
Overzicht Startdata Ervaringen Zakelijk Veelgestelde vragen

Overzicht

Opleiding Lifeguard/Toezichthouder

Wil of ga je binnenkort aan de slag als Lifeguard/Toezichthouder maar beschik je nog niet over het juiste certificaat? Start vandaag nog met Q-Cast (online theorie) en dan plannen we direct de oefensessies van 2x 1,5 uur in. Het praktijkexamen volgt daarna. Geslaagd? Dan ontvang jij het certificaat van Zwemmend Redden voor Zwembaden van de Reddingsbrigade Nederland.

Mocht je na de basisopleiding geïnteresseerd zijn in de totale opleiding Lifeguard dan kan je eenvoudig doorstromen omdat de basis alvast in the pocket is! Hieronder de uitleg van de twee varianten.

Basisopleiding Lifeguard
In de basisopleiding Lifeguard leer je praktisch reddend zwemmen. Wat houdt dat precies in?

– Hoe red je iemand uit het water en hoe vervoer je deze persoon?
– Hoe haal je iemand veilig uit het water? (verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld kind of volwassene)
– Hoe ga je om met de omstanders? (wat zijn de protocollen?)
– Een slachtoffer ligt op de bodem van het zwembad. Leer op een veilige manier te duiken.
– Een slachtoffer kan ook in paniek raken, leer hoe te handelen!
– Ook het onderwerp ongevallen komt aan bod. Hoe handel je bij een slachtoffer met letsel? Hoe krijg je deze persoon op de kant? Leer ook het stabiliseren van het slachtoffer.

Je maakt één werkstuk aan de hand van een casus en op basis van het Toezichtplan van het betreffende zwembad. Daarbij zal een korte theorieles aan voorafgaan. Bij de verkorte versie van Lifeguard/Toezichthouder is het niet noodzakelijk om stage uren te draaien.Wij geven wel dit advies. Tijdens een stage kan je de geleerde theorie in de praktijk toepassen. Nadat je alle competenties bezit sluit je de korte variant Lifeguard af met een praktijkexamen.

De kosten op een rij:
1 persoon € 525,00 excl. BTW*
2 personen € 375,00  p.p. excl. BTW*
3 personen of meer € 275,00 p.p. excl. BTW

* Mocht je kunnen aansluiten bij een open training welke wij hebben georganiseerd dan bedragen de kosten voor één persoon of twee personen ook € 275,00 excl. BTW. Informeer naar onze openstaande trainingen!
Wanneer er in jouw regio geen open training op korte termijn ingepland staat en je wilt de training laten plaatsvinden op eigen gewenste locatie dan berekenen wij de genoemde bovenstaande tarieven. Let op; dit zijn vanaf tarieven, niet altijd is het mogelijk om de opleiding te laten plaatsvinden op je eigen gewenste locatie. Wanneer wij gebruik maken van extern zwemwater zullen de extra kosten, uiteraard vooraf in overleg worden doorberekend. Volg je bij Let us Train You ook de opleiding Zweminstructeur, dan blijven de kosten van de opleiding Lifeguard te allen tijde € 275,00 excl. BTW per persoon.

Voor particulieren zijn wij niet BTW plichtig, dit in verband met onze CRKBO erkenning. Geslaagd voor de opleiding? Dan ontvang je een diploma welke is uitgegeven door Reddingsbrigade Nederland.

 

Opleiding Lifeguard Totaal
Bij de opleiding Lifeguard Totaal is het praktisch zwemmen zoals hierboven beschreven een onderdeel van de opleiding. Daarnaast ga je aan de slag met de volgende punten;
– Theorielessen (circa 15 uur, afhankelijk van de groepsgrootte)
– In het zwembad kan je meerdere rollen hebben. De medewerker die de calamiteit signaleert en handelt, als collega zijnde die het ongeval wellicht ziet gebeuren, en de informatieve rol (inschakelen van receptie of leidinggevende).
– Je maakt 8 werkstukken naar aanleiding van de opdrachten. We streven er samen naar om de opleiding te kunnen afronden binnen 3 maanden.
– Binnen de opleiding behaal je het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (Reddingsbrigade Nederland). Dit is het onderdeel praktisch zwemmen en wordt afgesloten met een praktijkexamen.
– Geldig EHBO diploma is verplicht. Nog niet in het bezit van dit certificaat? Behaal je EHBO diploma tijdens je opleiding via Let us Train You.
– Je dient minimaal 30 stage uren te voldoen, deze uren zijn onderverdeeld in onder andere de uit te werken opdrachten. Ons advies is dan ook zeker om zoveel mogelijk ‘vlieguren’ te maken. Hoe meer feeling je krijgt met het stagebedrijf des te beter ben je in staat om je taak als Lifeguard/Toezichthouder uit te voeren.

En daarna..
Voldoet het portfolio van de deelnemer aan alle eisen, dan mag hij of zij deelnemen aan het groepsgesprek (examen). Deelnemers die op alle onderdelen positief beoordeeld worden, ontvangen het Certificaat ‘Lifeguard/Toezichthouder’ van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid).

De kosten voor de opleiding Lifeguard Totaal bedraagt € 975,00. (exclusief EHBO diploma)
In verband met onze CRKBO erkenning zijn wij voor particulieren niet BTW plichtig.

Waarom kies je voor Let us Train You?
Naast dat wij iedere deelnemer individuele begeleiding geven gedurende het gehele traject zitten er nog andere voordelen aan, hoe en wat?
– Ben je zelfstandig en wil je geen klassikale bijeenkomsten? Door te kiezen voor Q-cast (digitale leeromgeving) bepaal je je eigen werktempo. Vandaag nog starten? Dat is mogelijk! Je ontvangt je eigen inlogcode waarmee je direct aan de slag kan. Meer informatie over de opleiding Lifeguard in combinatie met Q-Cast? Neem vrijblijvend contact met ons op.
– Wij streven naar een maximum groepsgrootte van 8 personen. Dat betekent dat er tijdens de bijeenkomsten ruimte is om in te spelen op jouw vragen, aandachtspunten of de theorie nogmaals door te nemen.
– Let us Train You is met haar opleidingen actief door heel Nederland. Dat betekent dat de praktijkbezoeken gedaan kunnen worden bij jouw eigen stagebedrijf.
– Meer maanden de tijd nodig voor de opleiding? Geen enkel probleem. Let us Train You is flexibel in de lesplanning. Wij maken graag in samenwerking jou een tijdsplanning zodat je op tijd deel kan nemen aan het examen.

En er is meer…
Enthousiast geworden naar aanleiding van de opleiding Lifeguard Totaal? Verbreed je kennis op het gebied van zwemonderwijs en kies voor de opleiding Zweminstructeur ABC welke je uiteraard ook (gedeeltelijk online, via Q-Cast) kan volgen bij Let us Train You. Met een lach op je gezicht een erkend diploma in je zak!


Wij zijn erkend door KIKK Recreatie. Bent u ook bekend met KIKK Recreatie? Dan is het mogelijk om een tegemoetkoming in de opleidingskosten aan te vragen tot wel € 400,00 per medewerker op jaarbasis! Meer informatie? Neem contact met ons op op telefoonnummer: 06-47168078.

Startdata

Woerden Examen
Eind September

Goirle/Oosterhout
Bij voldoende deelname starten we in september de opleiding Lifeguard. We hebben sowieso al een examen gepland staan eind september waar je aan kan deelnemen.

Nijmegen/Arnhem
Start september (exacte data nog onbekend)

Uiteraard komen wij ook op eigen locatie voor één deelnemer of voor een groep. Bekijk de tarieven onder het kopje overzicht. Direct contact opnemen kan ook via trainingen@letustrainyou.nl

Ervaringen

Bekijk wat onze deelnemers van de opleiding Lifeguard/Toezichthouder vinden!

Zakelijk

U wilt dat uw bezoekers zich welkom voelen en zorgeloos genieten in uw zwembad. Adequaat handelende, gastvrije medewerkers zijn daarvoor onmisbaar! Zoekt u een effectieve opleiding voor uw medewerkers, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Want wij combineren theorie en praktijk met een leerzame fun-factor, daardoor onthouden uw medewerkers de lesstof beter. En dat is wel zo veilig! Omdat uw medewerkers aan de zwembadrand ook moeten handelen in medische noodgevallen, verwerken wij onze brede EHBO- en BHV-kennis continu in de lesstof.

Basisopleiding Lifeguard en Lifeguard Totaal
In de basisopleiding Lifeguard leert uw medewerker praktisch zwemmend redden.
In de Lifeguard Totaal-opleiding leert uw medewerker:

  • praktisch zwemmend redden
  • allround gastheerschap
  • snel en effectief handelen bij incidenten of agressie
  • hygiënecontrole

Wij doen het anders
Bij een Lifeguard-opleiding hoort veel kennis over wet- en regelgeving. Saai, maar o zo belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers deze lesstof beter onthouden, voegen wij een fun-factor en een competitie-element toe. In teams beantwoorden de deelnemers vragen via ons QuizXpress systeem. Op een interactieve en leuke wijze een terugkoppeling van de theorie en bezig zijn met de lesstof. Dit uiteraard in samenwerking met elkaar. Want… met en van elkaar leren ze sneller!

Iedere opleiding is maatwerk
Wij stemmen de opleiding af op uw wensen. Momenteel bieden wij twee varianten aan van het Lifeguard diploma. Het resultaat is altijd hetzelfde: medewerkers met een officieel erkend certificaat op zak, die met zelfvertrouwen hun kennis in de praktijk brengen. En daarvan hebben uw bezoekers en uw bedrijf gegarandeerd nog jarenlang plezier!

Diploma
Voldoet het portfolio van de deelnemer aan alle eisen, dan mag hij of zij deelnemen aan het groepsgesprek (examen). Deelnemers die op alle onderdelen positief beoordeeld worden, ontvangen het Certificaat ‘Lifeguard’ van het de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid).

Voor wie?
De opleiding Lifeguard Totaal en de Basisopleiding is uitermate geschikt voor zwembaden en zwemscholen en is al te starten met een groep van 6 personen. In overleg met elkaar maken we een lesplanning en een inhoudelijk plan. Wij vinden het belangrijk dat u als organisatie bij de opleiding betrokken bent. U heeft altijd inzage in de vorderingen van uw medewerkers.

Niet alleen maar klassikaal?
Anno 2018 is het online leren bijna niet weg te denken. Met name de jongeren zijn razendsnel met een digitale leeromgeving. Speciaal voor de opleiding Lifeguard Totaal hebben wij Q-Cast ontwikkeld. Iedere deelnemer ontvangt een eigen inlogcode, levert werkstukken digitaal in en kan ten alle tijden de online bibliotheek raadplegen voor de theorie. Feedback ontvangen zij van de docent naar aanleiding van een beoordeling van de werkstukken. Naast Q-Cast plannen we gezamenlijk bijeenkomsten in om de vorderingen en theorie te bespreken.

Voordeel voor u als organisatie; u hoeft geen personeel uitroosteren voor de theorielessen want ze gaan zelfstandig aan de slag met Q-Cast. Uiteraard onder begeleiding van onze vakbekwame docent.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Veelgestelde vragen

Lifeguard, een onmisbare functie binnen het zwembad. U houdt immers toezicht op de bezoekers van het zwembad en neemt hierbij de veiligheid in acht. Let us Train You biedt momenteel twee varianten aan, basisopleiding Lifeguard (verkorte versie) en Lifeguard Totaal. Bij de laatst genoemde is het ook mogelijk om deze naast klassikaal ook via Q-Cast (digitale leeromgeving) te starten.

Hoe werkt Q-Cast?
Q-Cast is dé digitale leeromgeving waarbij de deelnemer online zijn vraag- en werkstukken plaatst. Via een inlogcode krijgen zij toegang hiervoor. Uiteraard worden alle vragen en werkstukken beoordeeld door de docent. U bepaalt zelf uw tempo en door middel van Skype en praktijkbezoeken kunt u deze opleiding in 5 maanden afronden. Heeft u meer tijd nodig? Tegen een kleine vergoeding kunt u extra maanden ‘afkopen’. Na afloop van de theorie en praktijk worden beide onderdelen getoetst door middel van een examen. Na succesvol het examen te hebben behaald ontvangen zij een diploma van de Reddingsbrigade Nederland of van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid)

Kiest u voor Q-Cast dan kunnen wij deze opleiding door heel Nederland aanbieden!

Welke certificaten ontvang ik?
Nadat u het examen succesvol hebt afgerond ontvangt u de bijbehorende certificaten.
Basisopleiding Lifeguard: Certificaat Reddend Zwemmen voor Zwembaden (Reddingsbrigade Nederland)
Lifeguard Totaalopleiding: Certificaat Lifeguard NPZ-NRZ (Nationaal Platform Zwembaden) én het certificaat Reddend Zwemmen voor Zwembaden (Reddingsbrigade Nederland)

Wat zijn de kosten?
De kosten op een rij voor de verkorte opleiding Lifeguard:
1 persoon € 525,00 excl. BTW*
2 personen € 375,00  p.p. excl. BTW*
3 personen of meer € 275,00 p.p. excl. BTW

* Mocht u kunnen aansluiten bij een open training welke wij hebben georganiseerd dan bedragen de kosten voor één persoon of twee personen ook € 275,00 excl. BTW (informeer naar onze openstaande trainingen)
Wanneer er in uw regio geen open training op korte termijn ingepland staat en u wilt de training laten plaatsvinden op uw eigen gewenste locatie dan berekenen wij de genoemde bovenstaande tarieven. Volgt u bij Let us Train You ook de opleiding Zweminstructeur, dan blijven de kosten van de opleiding Lifeguard te allen tijde € 275,00 excl. BTW per persoon.

De kosten voor de totaalopleiding bedraagt € 975,00. In verband met onze CRKBO erkenning zijn wij voor particulieren en/of bedrijven die vrijstelling hebben van BTW, niet BTW plichtig. Groepsprijzen en maatwerk op aanvraag.

Schrijf je in

Na inschrijving en betaling ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en de betaalde factuur per e-mail.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Ik schrijf me in voor de opleiding:

Wil je de opleiding Zweminstructeur ABC volgen maar nog niet in het bezit van een geldig EHBO diploma en/of ZRZ (lifeguard)? Vink dan deze cursussen ook aan.