Opleiding Zweminstructeur ABC

Lesduur:

vanaf 4 maanden

Startdatum en plaats:

Direct Online Starten met Q-cast

Prijs individueel:

vanaf € 1.250,00

Groepsprijs:

Vraag een offerte aan voor groepen of maatwerk training
Overzicht Startdata Ervaringen Zakelijk Veelgestelde vragen

Overzicht

Wil je zweminstructeur worden of ben je het al en wil je je lesvaardigheden verder verbeteren? Met onze erkende opleiding zweminstructeur ABC wordt leren leuk.

Persoonlijk

Als Zweminstructeur heb je de belangrijke taak om de zwemtechnieken bij te brengen aan je leerlingen. Dit kan natuurlijk op vele manieren. Wij leren je zowel vanuit de theorie als de praktijk hoe dit het beste werkt. We helpen je daarbij je eigen manier van lesgeven te vinden en ontwikkelen. Een manier van lesgeven die bij je past en daarom ook optimaal werkt.

Alle competenties die je nodig hebt om een goede zweminstructeur te zijn komen bij onze opleiding Zweminstructeur ABC aan bod. Daarnaast maken we de opleiding persoonlijk passend op jou, om van jou een goede zweminstructeur te maken.

Start vandaag nog!

Laat je opleiden door Let us Train You en start vandaag nog met de opleiding.
Ja, je leest het goed! Met Q-Cast (gedeelte online leren) kan je met de theorie al starten wanneer jou dat uitkomt, (zelfs vandaag is mogelijk!)
Liever klassikaal de opleiding volgen? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk dan de startdata bij jou in de regio!

De deelnemers krijgen bij ons op afstand les met het Q-cast systeem, daarnaast volgen er ook praktijkbezoeken en eventueel aanvullend het examen van EHBO en Zwemmend Redden voor Zwembaden.

 • Q-Cast is een digitale leeromgeving waarbij iedere deelnemer zijn eigen inlogcode krijgt
 • bepaal zelf je eigen tempo
 • binnen de leeromgeving is een digitale bibliotheek aanwezig, kan je opdrachten online maken en werkstukken digitaal inleveren
 • stel online je vragen aan een docent, wij streven er naar binnen 24 uur een reactie te geven
 • individuele feedback op vragen en opdrachten die zijn ingeleverd
 • deelnemers leren van elkaar; mogelijk om in contact te komen met andere deelnemers van de opleiding
 • duur van de opleiding met Q-Cast is +/- 5  maanden. Uiteraard is een langere periode ook mogelijk.
 • De kosten voor de opleiding Q-Cast bedraagt € 1.250,00. (exclusief EHBO en Zwemmend Redden voor Zwembaden, beide te behalen gedurende de opleiding)

Na deelname aan het eindgesprek en inleveren van alle werkstukken + praktijk behaalt de deelnemer een officieel diploma welke is uitgegeven door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid)

Heb je moeite met leren of ben je dyslectisch? Laat dit niet in de weg staan bij het kiezen van de opleiding Zweminstructeur ABC. Let us Train You biedt namelijk hiervoor een combinatie aan tussen Q-cast (digitale leeromgeving) en Klassikaal. Bij de keuze van deze versie van de opleiding krijg je extra persoonlijke begeleiding, meerdere praktijkbezoeken en neem je gedeeltelijk ‘live’ de theorie door met de docent. Gegarandeerd met een lach op je gezicht een erkend diploma in je zak! Deze versie van de opleiding Zweminstructeur ABC is al mogelijk vanaf € 1650,00.
Ongeacht de locatie in Nederland, kan je overal starten met de opleiding Zweminstructeur ABC!

Opleiding Zweminstructeur ABC voor Reddingsbrigades

Met het hele team de opleiding Lesgever Zwem-ABC volgen? Lees meer….

KIKK Recreatie

Wij zijn erkend door KIKK Recreatie. Bent u ook bekend met KIKK Recreatie? Dan is het mogelijk om een tegemoetkoming in de opleidingskosten aan te vragen tot wel € 400,00 per medewerker op jaarbasis! meer informatie?

Geslaagd!

 

 

 

 

 

 

 

Reddingsbrigade Tilburg ’98, allemaal geslaagd voor Lesgever Zwem-ABC!

Startdata

Wanneer je kiest voor Q-Cast (grotendeels online) kan je vandaag nog starten met een eigen inlogcode. Toch liever klassikaal de opleiding volgen? Ook dit is mogelijk. Op de volgende locaties gaan we in 2019 starten met de opleiding Zweminstructeur ABC klassikaal:

Start april 2019
Tilburg – Gouda – Nijmegen

Start juni 2019
Tilburg – Dordrecht – Breda – Deventer

Start oktober 2019
Tilburg – Alkmaar – Utrecht

Staat jouw regio er niet bij? Bij voldoende animo voor een bepaalde regio zijn wij flexibel om ook de opleiding Zweminstructeur ABC bij jou in de omgeving aan te bieden.
Startdata en locaties onder voorbehoud!

Mocht u zelf al een groep hebben van +/- 5 deelnemers dan maken wij graag een planning op maat op uw eigen gewenste locatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie op telefoonnummer 06 – 47 16 80 78.

 

Ervaringen

zweminstructeur-abc-geslaagd-11-juli zweminstructeur-geslaagd-1

 

 

 

 

 

 

Dit zijn enkele deelnemers die zijn geslaagd voor hun opleiding Zweminstructeur ABC bij Let us Train You en mogen zich
nu officieel Lesgever Zwem ABC noemen! Kijk bij de beoordelingen wat zij vonden van de opleiding Zweminstructeur ABC.

 

 

 

 

Zakelijk

Speciaal voor zwembaden en zwemscholen

In de praktijk leer je het vak pas echt. Daarom zijn we continu interactief bezig met de theorie. Een quiz, een case uitwerken. Tijdens de stageperiode trainen we de deelnemers om kinderen spelenderwijs te leren zwemmen. Zodat álle kinderen plezier hebben tijdens de les en sneller de zwemslag te pakken krijgen. Zo helpen wij u om een ándere, leuke zwemschool te zijn die kinderen een fijne zwembeleving aanleert.

Hoe gaan wij te werk?

Analyse

We lopen met u uw zwemwerkplan door zodat we een duidelijk en volledig beeld hebben over de wijze waarop uw organisatie de zwemles geeft en de omstandigheden waaronder jullie werken.

Doel bepalen

Er wordt een stappenplan gemaakt en periode wordt met dit stappenplan naar het doel toe gewerkt. Wat wilt u bereiken? Hoe biedt u zwemonderwijs aan en hoe zorgt u voor de veiligheid?

Training

De training wordt afgestemd op uw organisatie. Natuurlijk zijn eisen gesteld door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) aan het diploma Lesgever ABC. Deze worden ook officieel getoetst tijdens het examen. De individuele doelen en het zwemwerkplan nemen wij mee tijdens de training, zodat u straks volgens algemene en bedrijfsrichtlijnen kunt werken.

Test in de praktijk

Tijdens de opleiding komen wij een aantal keer langs om de lessen te beoordelen. De ene keer aangekondigd en de andere keer onaangekondigd. Aan het einde van de les wordt er gezamenlijk geëvalueerd.

Terugkoppeling

Tijdens het traject van zo’n vier tot acht maanden hebben we regelmatig contact met u als opdrachtgever. U bent ook welkom om tijdens de training eens mee te luisteren.

Wilt u meer informatie over de opleiding Lesgever Zwem ABC voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met Joost van Huijkelom.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog meer weten over de opleiding Zweminstructeur ABC? Hierbij de meest gestelde vragen over deze opleiding:

Hoe lang duurt de opleiding?

De deelnemers gaan individueel aan de slag binnen de online leeromgeving Q-cast. Ze ontvangen voor alle ingeleverde opdrachten individuele feedback. Er wordt in eerste instantie uitgegaan van een opleiding duur van 5 maanden. Langer de tijd nodig? Ook dit is mogelijk!

Hoe werkt Q-Cast?

Q-Cast is dé digitale leeromgeving waarbij de deelnemer online zijn vraag- en werkstukken plaatst. Via een inlogcode krijgen zij toegang hiervoor. Uiteraard worden alle vragen en werkstukken beoordeeld door de docent. U bepaalt zelf uw tempo en door middel van Skype en praktijkbezoeken kunt u deze opleiding in 5 maanden afronden. Heeft u meer tijd nodig? Tegen een kleine vergoeding kunt u extra maanden ‘afkopen’. Na afloop van de theorie en praktijk worden beide onderdelen getoetst door middel van een examen. Na succesvol het examen te hebben behaald ontvangt een diploma Lesgever Zwem-ABC uitgegeven door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid)

Kiest u voor Q-Cast dan kunnen wij deze opleiding door heel Nederland aanbieden!

Heb ik een vooropleiding nodig?

Iedereen die interesse heeft in het zwemonderwijs kan starten met deze opleiding! U hoeft geen vooropleiding te hebben alvorens u start. Bent u nog niet in het bezit van een diploma EHBO en/of Lifeguard? Geen enkel probleem, ook deze opleidingen biedt Let us Train You aan.
Het enige waar u nog voor hoeft te zorgen is een Zwemdiploma C wat niet ouder is dan twee jaar.

Wat is de inhoud van de opleiding?

Gedurende de opleiding ontvangt u diverse oefenopdrachten waarna u 12 competentie opdrachten voltooid welke betrekking hebben op zowel de
theorie als praktijk. Daarnaast is ons advies  dat u circa 50 stage uren (+/- 3 uur per week) maakt bij bijvoorbeeld een zwemvereniging of zwembad. Zo kan u in de praktijk het proces van diverse zwemniveaus van de kinderen volgen en beoordelen.
Na het afronden van zowel de praktijk als de competentie opdrachten vindt er een examen plaats (groepsgesprek).

In vele gevallen is het mogelijk om ook bij het stagebedrijf het zwemdiploma C te behalen. Hoe leuk?! Samen met de kids afzwemmen voor uw zwemdiploma C. Wedden dat u hiermee de titel van ‘leukste zweminstructeur’ binnensleept?

Welke certificaten heb ik nodig alvorens ik mee kan doen aan het examen van de opleiding Zweminstructeur ABC?

 • Een geldig EHBO diploma
 • Reddend Zwemmen voor Zwembaden (NRZ erkend)
 • Zwemdiploma C

Zowel het EHBO diploma als Lifeguard (Reddend Zwemmen voor Zwembaden) kan je ook tijdens de opleiding behalen via Let us Train You.
Voor het C-zwemdiploma kan je vaak terecht bij het bedrijf waar je ook je stageperiode gaat voldoen.

Wat zijn de kosten van de opleiding Zweminstructeur ABC?

Starten met de opleiding Zweminstructeur ABC is al mogelijk vanaf € 1.250,00. Dit is exclusief het certificaat EHBO en Reddend Zwemmen voor Zwembaden. Beide certificaten zijn te behalen via Let us Train You.
In verband met onze CRKBO erkenning zijn wij niet BTW plichtig voor particulieren en/of bedrijven die een vrijstelling hebben voor de afdracht van BTW.

Wat kost het EHBO diploma?

Let us Train You werkt hiervoor samen met het NIKTA certificaat EersteHulpverlener. De cursus zal zo’n 6 uur in beslag nemen en de kosten bedragen € 100,00. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het wellicht mogelijk dat je een gedeelte of zelfs 100% vergoed krijgt. Het certificaat is één jaar geldig.

Wat kost Lifeguard?

Let us Train You werkt hiervoor samen met Reddingsbrigade Nederland. Dit diploma wordt ook door hen uitgegeven. De kosten hiervoor bedragen € 275,00.

Is Q-Cast alleen voor particulieren?

Nee, ook voor groepen kan Q-Cast worden ingezet. Niet iedere deelnemer heeft hetzelfde werktempo en welk onderwerp voor de ene persoon gemakkelijk is, heeft de ander voor dat onderwerp weer meer tijd nodig. Een ander voordeel is dat uw medewerkers samen kunnen sparren over de onderwerpen.
Door het combineren van de praktijkbezoeken van uw medewerkers kunnen we vanaf 5 deelnemers een groepskorting toepassen op het totaalbedrag. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte samen voor uw zwemvereniging- of zwembad.

Wanneer kan ik starten?

Vandaag nog! Ja, je leest het goed. Door te starten met het Q-Cast systeem kan je niet alleen je tempo zelf bepalen maar ook wanneer je start met de opleiding. In deze digitale omgeving kan je je werkstukken plaatsen, ontvang je feedback en kan je contacten onderhouden met de docent. Je ontvangt de inlogcodes en je kan direct aan de slag. Voor een overzicht van de locaties waar de klassikale opleiding wordt aangeboden verwijzen wij u graag naar het kopje ‘Startdata’.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja zeker, het totaalbedrag kan verdeeld worden over 5 termijnen. Het totaalbedrag dient voldaan te zijn voorafgaand aan deelname van het examen van de opleiding Zweminstructeur ABC.

 

 

 

Schrijf je in

Na inschrijving en betaling ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en de betaalde factuur per e-mail.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Ik schrijf me in voor de opleiding:

Wil je de opleiding Zweminstructeur ABC volgen maar nog niet in het bezit van een geldig EHBO diploma en/of ZRZ (lifeguard)? Vink dan deze cursussen ook aan.