Voorlichting Alcohol & Drugs in de klas

 

Dagelijks staat u als leerkracht voor een volle klas scholieren, veelal pubers die wellicht in de meest lastigste fase van hun leven zitten. Ze moeten van alles en de sociale druk van de maatschappij is anno 2020 erg hoog. Daarbij is een kenmerk van de pubers dat zij zich eenvoudig kunnen laten verleiden tot bijvoorbeeld roken maar ook tot de inname van alcohol en drugs.
Een voorlichting over Alcohol & Drugs bij u op school kan zowel voor u als voor de scholieren een interessante toevoeging zijn binnen het lespakket.

We laten de scholieren op begrijpelijke wijze kennis maken met de verschillende soorten alcohol en drugs. Wedden dat u als docent versteld zal staan in hoeverre de jongeren bekend zijn met de straattaal van drugs? Wat is momenteel een hype en ‘dope’ onder de jongeren? Wat zijn de kenmerken van bepaalde drugs en hoeveelheid inname van alcohol? Dit zijn allerlei vragen die aan bod komen.

We nemen u en de pubers stap voor stap mee langs de verleidingen. Door middel van filmpjes, zakjes drugs en glaasjes alcohol krijgen zij een indruk van de verleidingen waar zij aan bloot worden gesteld.

Daarnaast leren zij ook hoe te handelen. Want wat als je beste vriend begint te “spacen”? Wat kan je doen als vriend om hem te helpen? Of wanneer is overmatig alcoholgebruik nu echt gevaarlijk bij jongeren?

Door middel van deze voorlichting is het niet onze bedoeling om de jongeren op ideeën te brengen maar juist om ze te waarschuwen voor de gevaren die hierbij op de loer liggen. Een interactieve voorlichting waarbij de jongeren absoluut mogen vertellen wat zij weten over alcohol en drugs. Gegarandeerd een succes onderwerp voor in het lespakket!

Kosten:

De kosten van deze 3 uur durende voorlichting met als thema Alcohol & Drugs bedraagt € 595,00*. Hierbij is de maximum groepsgrootte 28 scholieren. Als afsluiting hebben we nog een leuke quiz over Alcohol & Drugs. Eens kijken wie van de jongeren de meeste kennis heeft opgedaan.
* Voor organisaties welke zelf geen afdracht doen van BTW zijn wij ook niet BTW plichtig. Dit in verband met onze CRKBO erkenning. Er komt geen 21% BTW bij.

Meer informatie over de voorlichting? Mail naar trainingen@letustrainyou.nl of neem contact op via het contactformulier.

Heb je een vraag?