Skip to content
Opleiding Lesgever ABC

Opleiding Lesgever ABC

Schrijf je in

Wil je zweminstructeur worden of ben je het al en wil je je lesvaardigheden verder verbeteren? Met onze erkende opleiding Lesgever Zwem-ABC wordt leren leuk.

Als zweminstructeur heb je de belangrijke taak om de zwemtechnieken bij te brengen aan je leerlingen. Dit kan natuurlijk op vele manieren. Wij leren je zowel vanuit de theorie als de praktijk hoe dit het beste werkt. We helpen je daarbij je eigen manier van lesgeven te vinden en ontwikkelen. Een manier van lesgeven die bij je past en daarom ook optimaal werkt.

Alle competenties die je nodig hebt om een goede zweminstructeur te zijn, komen bij onze opleiding Lesgever Zwem-ABC aan bod. Daarnaast maken we de opleiding persoonlijk passend op jou, om van jou een goede zweminstructeur te maken.

Om deel te mogen nemen aan het afsluitende eindgesprek moet jouw portfolio voldoen aan de onderstaande eisen: je bent in het bezit van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (Reddingsbrigade Nederland). Je kunt er voor kiezen dit tijdens je opleiding via Let us Train You te halen; je bent in het bezit van een geldig EHBO diploma (NIKTA of Oranje Kruis). Ben je nog niet in het bezit van dit certificaat? Je kunt er voor kiezen dit tijdens je opleiding via Let us Train You te halen; je hebt minimaal 50 uur stage-uren gelopen. Een deel van deze uren zal bestaan uit de uit te werken opdrachten. Ons advies is zeker om zoveel mogelijk ‘vlieguren’ te maken. Hoe meer feeling je krijgt met het stagebedrijf des te beter ben je in staat om je taak als zweminstructeur uit te voeren; Je bent in het bezit van een zwemdiploma C welke niet ouder is dan 2 jaar. Vaak kan je deze behalen via je stagebedrijf; je hebt alle werkstukken ingeleverd. Na deelname aan het eindgesprek, het inleveren van alle werkstukken en documenten en een voldoende afgeronde praktijk, behaalt de deelnemer een officieel diploma welke is uitgegeven door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid.

Vooropleiding

Om deze opleiding te volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Het opleidingsniveau is MBO 3.

Locatie

Ongeacht de locatie in Nederland, kan je overal starten met de opleiding Lesgever Zwem-ABC! Het kan wel zo zijn dat je wat verder moet reizen voor de oefensessies en het examen voor ZRZ

Duur 

De duur van de opleiding met Propulz is +/- 5 maanden. 

Studiebelasting

De studiebelasting is 8 uur per opdracht (10 opdrachten) + 50 stage-uren.

StudiematEriaal

Propulz

dOELgroep

Iedereen kan deelnemen aan deze opleiding

dOEL

Na het behalen van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig en veilig zwemlessen te verzorgen.  

Afronding

Na het afronden van de opleiding behaalt de deelnemer een officieel diploma welke is uitgegeven door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid.

Kosten

De kosten voor de opleiding zweminstructeur zijn € 1.360,00.
Bij betaling in termijnen rekenen wij een toeslag van € 100,00
Doe je langer dan de aangegeven 5 maanden over de opleiding? Geen probleem, de kosten hiervoor zijn € 50,00 per gestart kwartaal.
EHBO € 105,00
ZRZ € 295,00 (in combinatie met de opleiding Zweminstructeur)

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

In verband met onze CRKBO-registratie kan het zijn dat wij niet BTW plichtig zijn voor particulieren. Mocht de opleiding betaald worden door je werkgever kun je dit aangeven bij inschrijving. Voor bedrijven zijn wij echter wel genoodzaakt BTW te berekenen. 

 

Overige info

Veelgestelde vragen

Stichting Auto te Water

Stichting Auto te Water

Weet jij wat je moet doen wanneer je met de auto te water raakt?
lees meer
BHV Cursus

BHV Cursus

In-Company BHV cursus? Inplannen van herhalingen?
lees meer
© Let us Train You B.V. 2024