Logo_LUTY
Menu
Opleiding Lesgever ABC

Opleiding Lesgever ABC

Bekijk alle mogelijkheden

Wil je zweminstructeur worden of ben je het al en wil je je lesvaardigheden verder verbeteren? Met onze erkende opleiding Lesgever Zwem-ABC wordt leren leuk.

Persoonlijk

Als zweminstructeur heb je de belangrijke taak om de zwemtechnieken bij te brengen aan je leerlingen. Dit kan natuurlijk op vele manieren. Wij leren je zowel vanuit de theorie als de praktijk hoe dit het beste werkt. We helpen je daarbij je eigen manier van lesgeven te vinden en ontwikkelen. Een manier van lesgeven die bij je past en daarom ook optimaal werkt.

Alle competenties die je nodig hebt om een goede zweminstructeur te zijn, komen bij onze opleiding Lesgever Zwem-ABC aan bod. Daarnaast maken we de opleiding persoonlijk passend op jou, om van jou een goede zweminstructeur te maken.

Start de eerstvolgende werkdag!

Laat je opleiden door Let us Train You en start de eerstvolgende werkdag nog met de opleiding. Ja, je leest het goed! Met Q-Cast (gedeelte online leren) kan je met de theorie al starten wanneer jou dat uitkomt!

Je krijgt bij ons op afstand les met het Q-cast systeem, daarnaast zien we je bij de praktijkbezoeken die we gaan inplannen.
Q-Cast is een digitale leeromgeving waarbij iedere deelnemer zijn eigen inlogcode krijgt:
-bepaal zelf jouw eigen tempo
-binnen de leeromgeving is een digitale bibliotheek aanwezig, kan je opdrachten online maken en werkstukken digitaal inleveren
-stel online je vragen aan een docent, wij streven er naar binnen 24 uur een reactie te geven
-individuele feedback op vragen en opdrachten die zijn ingeleverd
-deelnemers leren van elkaar: mogelijk om in contact te komen met andere deelnemers van de opleiding
-duur van de opleiding met Q-Cast is +/- 5 maanden. Een langere periode is ook mogelijk, wanneer je bijvoorbeeld later examen wil, kan of moet doen dan deze 5 maanden. De kosten hiervoor worden per kwartaal berekend en bedragen € 50 per (gestart) kwartaal.

Om deel te mogen nemen aan het afsluitende eindgesprek moet jouw portfolio voldoen aan de onderstaande eisen:
-Je bent in het bezit van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (Reddingsbrigade Nederland). Dit behaal je na een voldoende resultaat bij het praktijkexamen.
-Je bent in het bezit van een geldig EHBO diploma (NIKTA of Oranje Kruis). Ben je nog niet in het bezit van dit certificaat? Je kunt er voor kiezen dit tijdens je opleiding via Let us Train You te halen.
-Je hebt minimaal 50 uur stage uren gelopen. Een deel van deze uren zal bestaan uit de uit te werken opdrachten. Ons advies is zeker om zoveel mogelijk ‘vlieguren’ te maken. Hoe meer feeling je krijgt met het stagebedrijf des te beter ben je in staat om je taak als zweminstructeur uit te voeren.
-Je hebt alle werkstukken ingeleverd.

Na deelname aan het eindgesprek, het inleveren van alle werkstukken  en documenten en een voldoende afgeronde praktijk, behaalt de deelnemer een officieel diploma welke is uitgegeven door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid)

Ongeacht de locatie in Nederland, kan je overal starten met de opleiding Lesgever Zwem-ABC!

vanaf 4 maanden
Heel Nederland
Vanaf € 1.250,00 excl. BTW
Later afronden dan 5 maanden € 50,00 excl. BTW per (gestart) kwartaal

Veelgestelde vragen

Stichting Auto te Water

Stichting Auto te Water

Weet jij wat je moet doen wanneer je met de auto te water raakt?
lees meer
BHV Cursus

BHV Cursus

In-Company BHV cursus? Inplannen van herhalingen?
lees meer