Informatieavond: Alcohol & Drugs

 

Kleine kinderen, kleine zorgen en grote kinderen, grotere zorgen…

We kennen deze uitspraak ongetwijfeld allemaal, maar in de grote, mooie maar soms ook boze buitenwereld liggen allerlei verleidingen op de loer voor onze pubers. Omdat we als ouder niet altijd in de hand hebben met wie onze kinderen in aanraking komen, waar ze thuis komen en wat ze aangeboden krijgen, kan het wel eens nuttig zijn om kennis op te doen over de feiten en fabels met betrekking tot Alcohol & Drugs.

Gedurende de informatieavond Alcohol & Drugs laten wij u op begrijpelijke wijze kennis maken met de verschillende soorten alcohol en drugs. Wat is momenteel een hype en ‘dope’ onder de jongeren? Kent u de straattaal? Wat zijn de kenmerken van bepaalde drugs en hoe zou u deze kunnen herkennen bij uw eigen puber? Dit zijn allerlei vragen die aan bod komen.

We nemen u stap voor stap mee langs de verleidingen. Door middel van filmpjes, zakjes drugs en glaasjes alcohol krijgt u een indruk van de verleidingen waar uw puber aan wordt blootgesteld.

Daarnaast leert u ook hoe te handelen. Wat kunt u doen als ouder/verzorger wanneer u een puber aantreft welke zojuist alcohol of drugs heeft gebruikt? Wanneer schakel je professionele hulp in? Wanneer spreekt men van een verslaving?

Wij kunnen u verzekeren dat u met uw oren staat te klapperen bij het horen van hoe de alcohol en drugs door sommige pubers/jongeren en volwassenen worden gebruikt. Na het volgen van deze thema-avond Alcohol & Drugs bent u in staat diverse mate van alcohol en soorten drugs te herkennen met het bijbehorend gedrag dat wijst op het gebruik hiervan. Het zal u helpen in uw communicatie met uw eigen of andere kinderen.

Kosten

De kosten van deze 3 uur durende voorlichting met als thema Alcohol & Drugs bedraagt € 595,00*. Hierbij is de maximum groepsgrootte 28 personen. Als afsluiting hebben we nog een leuke quiz over Alcohol & Drugs. Eens kijken wie van de jongeren de meeste kennis heeft opgedaan.
* Voor organisaties welke zelf geen afdracht doen van BTW zijn wij ook niet BTW plichtig. Dit in verband met onze CRKBO erkenning. Er komt geen 21% BTW bij.

Openstellen van uw locatie:

Mocht u als organisatie deze voorlichting/workshop Alcohol & Drugs willen aanbieden maar hierbij de deelnemers zelf de kosten laten betalen dan is het mogelijk om deze thema avond in samenwerking met ons aan te bieden.

Wij vragen dan een vergoeding van € 29,50 incl. BTW per deelnemer. Daarnaast maken wij een inschrijflink op onze website met uw gegevens en logo. De inschrijvingen verlopen via Let us Train You.

Meer informatie over het openstellen van uw locatie? Mail naar trainingen@letustrainyou.nl of neem contact op via het contactformulier.

Heb je een vraag?