Skip to content
Informatieavond Alcohol en Drugs

Informatieavond Alcohol en Drugs

Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grotere zorgen…

We kennen deze uitspraak ongetwijfeld allemaal. In de grote, mooie en soms ook boze buitenwereld liggen allerlei verleidingen op de loer voor onze pubers. Omdat we als ouders niet altijd in de hand hebben met wie onze kinderen in aanraking komen, bij wie ze thuiskomen en wat ze aangeboden krijgen, kan het nuttig zijn om kennis op te doen over de feiten en fabels met betrekking tot alcohol en drugs.

Tijdens de informatieavond Alcohol & Drugs laten wij je op begrijpelijke wijze kennis maken met de verschillende soorten alcohol en drugs. Wat is momenteel een hype en ‘dope’ onder de jongeren? Ken je de straattaal? Wat zijn de kenmerken van bepaalde drugs en hoe zou je deze kunnen herkennen bij jouw eigen puber? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen.

We nemen je stap voor stap mee langs de verleidingen. Door middel van filmpjes, zakjes drugs en glaasjes alcohol krijg je een indruk van de verleidingen waar jouw puber aan wordt blootgesteld.

Daarnaast leer je ook hoe te handelen. Wat kun je doen als ouder/verzorger wanneer je een puber aantreft die zojuist alcohol of drugs heeft gebruikt? Wanneer schakel je professionele hulp in? Wanneer spreek je van een verslaving?

Wij kunnen je verzekeren dat je met je oren staat te klapperen bij het horen van hoe de alcohol en drugs door sommige pubers/jongeren en volwassenen worden gebruikt. Na het volgen van deze informatieavond Alcohol & Drugs ben je in staat diverse mate van alcohol en soorten drugs te herkennen met het bijbehorend gedrag dat wijst op het gebruik hiervan. Het zal je helpen in de communicatie met jouw eigen en/of andere kinderen.

3 uur
Heel Nederland
Vanaf € 595,00 excl. BTW*
maximaal 28 personen

*Wij zijn CRKBO erkend, wij zijn niet BTW plichtig voor organisaties die zelf ook geen afdracht doen van BTW.

Cursus Kinder-EHBO

Cursus Kinder-EHBO

Weet je hoe te handelen bij de meest voorkomende ongevallen met en bij kinderen? Doe mee aan deze interactieve basisopleiding Kinder-EHBO
lees meer
Opleiding Leider Sportieve Recreatie

Opleiding Leider Sportieve Recreatie

Een erkende opleiding op het sportieve en recreatieve vlak.
lees meer
Stichting Auto te Water

Stichting Auto te Water

Weet jij wat je moet doen wanneer je met de auto te water raakt?
lees meer
BHV Cursus

BHV Cursus

In-Company BHV cursus? Inplannen van herhalingen?
lees meer
© Let us Train You B.V. 2024