Logo_LUTY
Menu
Lifeguard - Zwemmend Redden

Lifeguard - Zwemmend Redden

Bekijk alle mogelijkheden

Wil of ga je binnenkort aan de slag als Toezichthouder in een zwembad, maar beschik je nog niet over het juiste certificaat? Start vandaag nog met de opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden. Je volgt de theorie online in Q-Cast en dan plannen we direct de oefensessies van 2x 1,5 uur in, welke worden gevolgd door een praktijkexamen. Geslaagd? Dan ontvang jij het certificaat van Zwemmend Redden voor Zwembaden van de Reddingsbrigade Nederland.

Basisopleiding ZRZ

In de basisopleiding ZRZ leer je praktisch reddend zwemmen. Wat houdt dat precies in?
–Hoe red je iemand uit het water en hoe vervoer je deze persoon?
–Hoe haal je iemand veilig uit het water? (Verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld kind of volwassene.)
–Hoe ga je om met de omstanders? (Wat zijn de protocollen?)
–Een slachtoffer ligt op de bodem van het zwembad. Leer op een veilige manier te duiken.
–Een slachtoffer kan ook in paniek raken, leer hoe te handelen!
–Ook het onderwerp ongevallen komt aan bod. Hoe handel je bij een slachtoffer met letsel? Hoe krijg je deze persoon op de kant? Leer ook het stabiliseren van het slachtoffer.

Je maakt één werkstuk aan de hand van een casus en op basis van het Toezichtplan van het betreffende zwembad. Daarbij zal een korte theorieles aan voorafgaan.
Het is bij deze opleiding niet verplicht om stage uren te draaien. Wij geven wel dit advies. Tijdens een stage kan je de geleerde theorie in de praktijk toepassen.

Basisopleiding ZRO

In de basisopleiding ZRO komen dezelfde praktische onderwerpen aan bod als bij de basisopleiding ZRZ, alleen dan toegespitst op locaties met open water. Het werkstuk dat je gaat maken is in dit geval op basis van het Toezichtplan van de betreffende locatie waar het open water zich bevindt. Bij de praktijkmomenten zal ook kort stilgestaan worden bij  de verschillen tussen de regelgeving voor ‘zwembaden’ en ‘open water’.

Lifeguard Totaal

Bij de opleiding Lifeguard Totaal leer je praktisch reddend zwemmen. Wat dit inhoudt zie je hierboven bij Basisopleiding ZRZ.

Dit praktische onderdeel van de opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Naast de praktijk ga je online aan de slag met de theorie.
De theorie richt zich op de verschillende rollen die je kunt hebben tijdens het werk:
-het herkennen van een calamiteit
-het alarmeren bij een calamiteit
-het handelen bij een calamiteit
Je maakt 8 werkstukken naar aanleiding van de opdrachten die je tegenkomt in de theorie. Wij gaan er in eerste instantie vanuit dat je 3 maanden nodig hebt voor de opleiding. Heb je langer de tijd nodig? Ook dat is mogelijk, hier zitten echter wel extra kosten aan verbonden.

Om deel te mogen nemen aan het afsluitende groepsgesprek (examen) moet jouw portfolio voldoen aan alle eisen:
-Je bent in het bezit van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (Reddingsbrigade Nederland). Dit behaal je na een voldoende resultaat bij het praktijkexamen.
-Je bent in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma (NIKTA of Oranje Kruis). Ben je nog niet in het bezit van dit certificaat? Je kunt er voor kiezen dit tijdens je opleiding via Let us Train You te halen.
-Je hebt minimaal 30 uur stage uren gelopen. Een deel van deze uren zal bestaan uit de uit te werken opdrachten. Ons advies is zeker om zoveel mogelijk ‘vlieguren’ te maken. Hoe meer feeling je krijgt met het stagebedrijf des te beter ben je in staat om je taak als Lifeguard/Toezichthouder uit te voeren.

En daarna…
Voldoet jouw portfolio aan alle eisen, dan mag je deelnemen aan het groepsgesprek (examen). Wanneer je op alle onderdelen positief beoordeeld wordt, ontvang je het Certificaat ‘Lifeguard/Toezichthouder’ van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid).

vanaf 2 maanden
Heel Nederland (indien voldoende deelnemers, we hebben ook een eigen locatie in Goirle)
Vanaf € 275,00 excl. BTW

Veelgestelde vragen

Stichting Auto te Water

Stichting Auto te Water

Weet jij wat je moet doen wanneer je met de auto te water raakt?
lees meer
BHV Cursus

BHV Cursus

In-Company BHV cursus? Inplannen van herhalingen?
lees meer