Skip to content
BHV-Instructeur NIKTA

BHV-Instructeur NIKTA

BHV Instructeur

Wil jij je steentje bijdragen en Nederland een stukje veiliger maken? Wordt BHV instructeur NIKTA! Met onze NIKTA erkende opleiding BHV instructeur wordt leren leuk!

EHBO EN BRAND & ONTRUIMING

 

De opleiding tot BHV-instructeur NIKTA is opgesplitst in twee aparte opleidingen: de opleiding tot instructeur EHBO en de opleiding tot instructeur Brand & Ontruiming. Als een van de twee opleidingen al behaald is, hoeft alleen nog de andere opleiding gevolgd te worden om als BHV instructeur NIKTA gecertificeerd te worden. Het is ook mogelijk om een van beide opleidingen te volgen en hier je certificaat voor te halen.

 

In de opleidingen wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van didactische vaardigheden. Aan de hand van verschillende opdrachten worden de juiste vaardigheden aangeleerd om goed voor de groep te kunnen staan. Zo lopen deelnemers mee met onze de docent bij een cursus en verzorgen ze zelf korte lessen over een van de onderwerpen uit de opleiding. Daarnaast wordt alle benodigde informatie gegeven om als inhoudsdeskundige te opereren. Zo wordt er bij de opleiding tot instructeur EHBO ingegaan op benodigde Eerste Hulp competenties, zoals verslikking, reanimatie en bloedingen. Daarbij leren de deelnemers een methode om deze Eerst Hulp competenties aan te leren. Ook bij de opleiding tot B&O instructeur gaan de deelnemers dieper in op de inhoud. Zo komen de onderwerpen gevaarlijke stoffen, communicatie en ontruiming aan bod en wordt er geoefend tijdens een training.

 

Kosten

??

Studiebelasting

De complete opleiding bestaat uit een drietal modules, die ook los gevolgd kunnen worden.

Instructeur Reanimatie (BLS)

Instructeur EHBO

Instructeur Brand, Ontruiming en Communicatie

 

Afronding

Na het behalen van je examen ben je een NIKTA gecertificeerde BHV-instructeur.

 

Vooropleiding

Om deze opleiding te volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Het opleidingsniveau is MBO 3.

Locatie

Ongeacht de locatie in Nederland, kan je overal starten met de opleiding BHV-instructeur 

Studiemateriaal

Q-cast?

 

Doel

 

Na deelname aan het eindgesprek, het inleveren van alle werkstukken en documenten en een voldoende afgeronde praktijk, behaalt de deelnemer een officieel diploma welke is uitgegeven door de NIKTA

Cursus Kinder-EHBO

Cursus Kinder-EHBO

Weet je hoe te handelen bij de meest voorkomende ongevallen met en bij kinderen? Doe mee aan deze interactieve basisopleiding Kinder-EHBO
lees meer
Stichting Auto te Water

Stichting Auto te Water

Weet jij wat je moet doen wanneer je met de auto te water raakt?
lees meer
BHV Cursus

BHV Cursus

In-Company BHV cursus? Inplannen van herhalingen?
lees meer
© Let us Train You B.V. 2024