Skip to content

Via het STAP-budget €1.000,- per jaar scholingsvergoeding mogelijk

De overheid heeft met ingang van 1 maart 2022 het STAP (STimulering Arbeidsmarkt Positie) budget ingevoerd. Hiermee kan iedere werkende of werkzoekende een scholingsbudget aanvragen om zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Voor diverse opleidingen van Let us Train You kun je dit STAP-budget aanvragen. 

Stap 1

Hoe weet je of de opleiding van jouw keuze in aanmerking kan komen voor het STAP-budget? Op onze website kun je dit zien doordat het STAP-budget logo bij de betreffende opleiding staat vermeld.  Zowel STAP-budget aanvraagperiodes als startdata van de opleidingen bepalen of er STAP-budget aangevraagd kan worden.

Stap 2

Je kunt een STAP-budget aanvragen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt dit jaar niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen. Je kunt namelijk maximaal 1 keer per jaar een scholingsbudget toegewezen krijgen. Let op! Dit betekent dus dat als je dit jaar een budget van € 250,- hebt gehad, je aanvullend geen budgetaanvraag meer kunt doen voor het resterende te goed van € 750,-.
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent nog niet met pensioen.
  • Je werkt in loondienst, ben ondernemer of je bent werkzoekende.
  • De opleiding start tussen de 1 en 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je budget dus in de juiste periode aan! 
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere vergoedingen. Dus: geen studiefinanciering, lerarenbeurs of  tegemoetkoming  schoolkosten voor meerderjarigen. 

Stap 3

Schrijf jezelf in voor een opleiding die in aanmerking kan komen voor het STAP-budget. Je ontvangt via de mail jouw persoonlijke STAP aanmeldingsbewijs. Dit formulier heb je nodig voor Stap 4.

Stap 4

Vraag je STAP-budget aan bij UWV. Je kunt via het UWV STAP-Portaal scholingssubsidie aanvragen (https://www.stapuwv.nl/). Hiervoor heb je ons STAP aanmeldingsbewijs nodig (zie stap 3). Het UWV kent het scholingsbudget toe als je voldoet aan de voorwaarde van stap 2 en het budget nog niet op is. Het budget wordt rechtstreeks aan de opleider betaald. Vraag je budget aan bij aanvang van de nieuwe subsidieperiode (er zijn er 6 per jaar), want op = op!

Veel gestelde vragen

Stichting Auto te Water

Stichting Auto te Water

Weet jij wat je moet doen wanneer je met de auto te water raakt?
lees meer
Cursus Kinder-EHBO

Cursus Kinder-EHBO

Weet je hoe te handelen bij de meest voorkomende ongevallen met en bij kinderen? Doe mee aan deze interactieve basisopleiding Kinder-EHBO
lees meer
© Let us Train You B.V. 2024