Cursus Kinder-EHBO

Lesduur:

6 uur

Startdatum en plaats:

Heel Nederland

Prijs individueel:

vanaf € 72,50 incl. BTW

Groepsprijs:

Vraag een offerte aan voor groepen of maatwerk training
Informatie  Veelgestelde vragen

Informatie 

Voldoe aan de wet IKK.

Wie heeft ze nog niet ‘live’ meegemaakt? De huis-, tuin- en keukenongelukjes met kids. Als ouder, opa, oma, oppas of kennis kun je met een aantal basishandelingen eenvoudig eerste hulp verlenen. Wat doe je wel in een bepaalde situatie en wat vooral niet? In een cursus Kinder-EHBO leer je omgaan met de meest voorkomende ongevallen met kinderen. Wij laten je kennis maken met diverse ‘ongelukjes’. Hierbij komt een stuk theorie aanbod, maar ga je zelf ook aan de slag met kinderreanimatie, stabiele zijligging en niet te vergeten het onderdeel ‘verbinden’. Want tja, ook jouw kroost valt wel eens!
Na afloop van de training ben je zelfstandig in staat eerste hulp te verlenen bij kinderen; een gerust gevoel voor je meest waardevolle bezit.
De cursus Kinder-EHBO wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en de NRR. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een vergoeding van 75 tot wel 100%!

Bekijk alle data en prijzen

Herhalings cursussen

Ga je aan de slag als gastouder? Dan dien je het NIKTA certificaat te behalen. Klik hier voor een NIKTA training of herhaling.

Inhoudelijk zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:
Uitwendige wonden | Bloedingen | Letsel | Vreemde voorwerpen | Insectensteken- beten | Brandwonden | Vergiftiging | Oogletsel | Buiten Bewustzijn | Ademhaling | Kinderreanimatie | Koortsstuip | Allergie | Stabiele Zijlligging | Verbandleer
6. Bobbi bij AED-kastje verhaal

Kinder-EHBO voor je medewerkers?

Vanaf 1 januari 2018 is de nieuwe Wet IKK van start gegaan. Gedurende de algehele openingstijden dient er te allen tijde een gecertificeerde (Kinder) EHBO-er aanwezig te zijn op de groep. Het is tevens ook mogelijk om de Kinder-EHBO te combineren met Brand & Ontruiming. Direct alles geregeld voor de wet IKK!

Lees meer… Kinder EHBO voor kinderdagverblijven

Samenwerking

Cursus Kinder-EHBO voor ouders bij jouw organisatie? Let us Train You staat altijd open voor een samenwerking met bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, opvang, basisschool, mamacafé, vereniging of andere instanties waar ouders met kinderen betrokken bij zijn. Wil je je locatie beschikbaar stellen?

Lees meer… Samenwerking met Let us Train You

Kinder-EHBO met familie en/of vrienden?

Zo flexibel als de instructeurs van Let us Train You zijn komen wij met al het materiaal op een willekeurige locatie, dus ook bij jouw thuis. In een gemoedelijk sfeer de cursus (kinder-)EHBO volgen, waarbij de instructeurs de tijd nemen om jouw vragen te beantwoorden en waar je je persoonlijke ervaringen kunt delen.

Lees meer… over de Thuiscursus Kinder-EHBO

Informatie-Ouderavond Kinder-EHBO voor scholen en kinderdagverblijven

Lid van de oudercommissie of de MR-Raad? Geen idee welk onderwerp je dit jaar kiest voor de jaarlijkse informatie-ouderavond? Zet het onderwerp Kinder-EHBO in de schijnwerpers en boek tegen een gereduceerd tarief een informatie avond of een workshop Kinder-EHBO.

Lees meer…over een Informatie-Ouderavond Kinder-EHBO

Veelgestelde vragen

Wat wil je  nog meer weten over de cursus Kinder-EHBO? Hierbij de antwoorden op onze meest gestelde vragen.

Wat is de tijdsduur van de cursus Kinder-EHBO?

De cursus heeft een totale tijdsduur van 6 uur en wordt meestal verdeeld over twee avonden, tenzij anders vermeld. Beide avonden starten we om 19.00 uur en naar verwachting duren de avonden tot 22.00 uur.

Dien ik vooraf te betalen of op één van de avonden zelf?
Schrijf je je in voor een ‘open inschrijving Kinder-EHBO’ dan betaal je direct bij inschrijving. Na de betaling ontvang je een bevestiging van aanmelding en vervolgens een bevestiging van inschrijving en een factuur.

Krijg ik een vergoeding van de zorgverzekering?
Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je bent aangesloten. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het wellicht mogelijk dat je een gedeelte of zelfs 100% vergoed krijgt. Klik hier voor een overzicht van vergoedingen volgens de zorgwijzer. Om zeker te zijn kun je het beste zelf contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Aan welke eisen voldoet de cursus Kinder-EHBO?
De cursus Kinder-EHBO wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Dit vermelden wij ook op de factuur.

Krijg ik een certificaat na afloop?
Let us Train You is een erkend trainingsbureau waarbij wij onze eigen certificering mogen afgeven. Wanneer je succesvol deelneemt aan deel 1 én deel 2 van de cursus ontvang je na afloop een certificaat.

Gaat een cursus altijd door?
Bij een In-Company training zal de cursus vrijwel altijd plaatsvinden.
Wat betreft de inschrijvingen voor een ‘open inschrijving’; Wij doen ons uiterste best om voor iedere training een minimaal aantal van 10 deelnemers bijeen te krijgen. Het kan wel eens voorkomen dat een cursus wordt geannuleerd. 3 weken van te voren besluiten we of we de cursus door laten gaan (op basis van het inschrijvingen). Je krijgt, indien mogelijk, een andere optie aangeboden qua locatie en datum. Schikt je dit niet? Dan gaan wij over tot restitutie.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?
Kijk voor de voorwaarden voor annuleren in onze algemene voorwaarden.

NIKTA
Het kan zijn dat je aan de slag gaat als gastouder of werkzaam bent in de Kinderopvang. In dit geval kies je voor het NIKTA-certificaat bij je inschrijving. Deze certificering heb je nodig voor de Wet IKK. De kosten van een NIKTA-certificaat bedraagt € 114,95 incl. BTW. Let op: voor organisaties welke zelf geen afdracht doen van BTW hoeven wij ook geen BTW te berekenen. Dit in verband met onze CRKBO erkenning.

Wet IKK
Volgens de Wet IKK dient er altijd 1 medewerker met een geldig certificaat in het pand van een kinderdagverblijf of gastouderbureau aanwezig te zijn. Zorg er dus voor dat je de herhaling op tijd inpland zodat jouw medewerkers voldoen aan deze eis.

1. Bobbi met stethoscoop, doktersjas en ehbo tas verkleind

Stel je vraag!